Píchaná buchta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 balení Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 40.2 mg
  • Vláknina 2900 mg
  • Vitamín A 2900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme všechny suroviny na těsto a šlehačem je vyšleháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do tukem vymazaného pekáče nebo dortové formy.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Příprava polevy: máslo rozpustíme a promícháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem.

  • 5

    Upečený, ještě horký korpus rozpícháme špejlí a zalijeme připravenou polevou.

  • 6

    Nakonec moučník na povrchu ozdobně přelijeme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře k receptu