Jehněčí burger s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 30 g Baby špenát
  • 200 ml Jehněčí maso
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Jablka
  • 1 ks Hamburger
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1373 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 596.4 mg
  • Vláknina 11006.8 mg
  • Vitamín A 11006.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Housku rozpůlíme a opečeme na grilu řeznou stranou dolů.

  • 2

    2) Z mletého masa vytvarujeme bochánek, uprostřed uděláme důlek a grilujeme 4 minuty z každé strany.

  • 3

    3) Jablko nakrájíme na měsíčky 0,5 cm tlusté a také je krátce grilujeme.

  • 4

    4) Poté co maso poprvé otočíme, dáme na opečenou stranu jablko a gorgonzolu a necháme roztavit.

  • 5

    5) Spodní i horní díl housky potřeme kečupem. Na spodní díl dáme špenátové listy, na to maso, červenou cibuli a horní díl burgeru.

Komentáře k receptu