Pošírované hrušky s čokoládou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana
  • 150 g Horká čokoláda
  • 300 ml Víno bílé
  • 200 ml Víno portské
  • 4 ks Hrušky
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 0.5 ks Pomeranč
  • 5 cl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 175.9 mg
  • Vláknina 750 mg
  • Vitamín A 750 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince.

  • 2

    Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut.

  • 3

    Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum.

  • 4

    Hrušky podáváme přelité čokoládou.

Komentáře k receptu