Cigánské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 280 g Ořechy vlašské
  • 420 g Cukr moučkový
  • 500 g Linecké těsto
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 142.6 mg
  • Vláknina 3403.3 mg
  • Vitamín A 3403.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké (linecké) těsto rozválíme na plát, přeneseme na plech a necháme 10 minut zapéct ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme na plechu vychladnout.

  • 2

    Vychladlé těsto potřeme marmeládou a hmotou umíchanou ze sněhu z bílků, z cukru, kakaa a mletých ořechů.

  • 3

    Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po částečném vychladnutí moučník krájíme na řezy.

Komentáře k receptu