Sele s houskovou nádivkou na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 120.7 mg
 - Draslík 37.3 mg
 - Vláknina 927.1 mg
 - Vitamín A 927.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na másle do sklovita.
 - 
                                2
Utřeme do pěny máslo a přimícháme žloutky.
 - 
                                3
Umeleme vnitřnosti, z bílků ušleháme sníh a vše dobře promícháme. Přidáme strouhanku, sůl, pepř a majoránku.
 - 
                                4
Sele naplníme nádivkou, protáhneme jím rožeň a zašijeme.
 - 
                                5
Při rožnění potíráme sele často sádlem a pivem, pozvolna opékáme.