Jablkový nákyp kakaový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Kakao - prášek
  • 90 g Pšeničná krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 332 mg
  • Vláknina 9510 mg
  • Vitamín A 9510 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, oloupaná a jemně nastrouhaná jablka a krupici. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Hmotu vlijeme do vymazané formy a dáme péci. Po vychladnutí nákyp rozřízneme a potřeme džemem. Můžeme jej ozdobit šlehačkou nebo přelít vanilkovým krémem.

Komentáře k receptu