Makaronová omeleta s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 300 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 l Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 8 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 349 mg
  • Vláknina 5991 mg
  • Vitamín A 5991 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony nalámeme na kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme je, necháme okapat.

  • 2

    Rajčatový protlak smícháme s olejem a chilli kořením, osolíme, vmícháme do makaronů.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, vložíme makarony, na kostičky nakrájený ovčí sýr a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Promícháme, zalijeme vejci, necháme na mírném ohni houstnout asi 10 minut.

  • 4

    Omeletu podáváme ozdobenou snítkou petrželky.

Komentáře k receptu