Gnocchetti se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Bazalka
  • 10 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olivy černé
  • 20 g Oříšky piniové
  • 20 g Kapary
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 259.8 mg
  • Vláknina 8042.5 mg
  • Vitamín A 8042.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vejce, mouky, soli, pepře a mléka vypracujeme těsto. Ochutíme muškátovým oříškem.

  • 2

    Těsto nalijeme do strojku na výrobu špeclí a necháme gnocchetti spadnout do vroucí osolené vody. Špecle vaříme 3-4 minuty, scedíme, necháme vychladnout a promastíme olivovým olejem.

  • 3

    Na kostičky pokrájíme papriku a cuketu a uvaříme 2 minuty ve slané vodě.

  • 4

    Na několik vteřin vaříme rajčata. Oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky.

  • 5

    Olej rozpálíme, opražíme piniová semena, přidáme papriky, cukety a rajčata. Přidáme nadrobno nasekané černé olivy, kapary a natrhanou bazalku.

  • 6

    Gnocchetti dáme na pánev se zeleninovou směsí a zprudka prohřejeme, posypeme troškou feferonky a servírujeme.

Komentáře k receptu