Baklažánový salát po sicilsku s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 50 g Olivy zelené
  • 25 g Kapary
  • 100 g Celer - nať
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Lilek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.8 mg
  • Vláknina 6526.7 mg
  • Vitamín A 6526.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baklažán omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do síta, nasolíme lžičkou soli, necháme vylouhovat hořkou šťávu. Stonky celeru a cibule nakrájíme na kolečka a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme pokrájené olivy, rajčata a kapary, povaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 10 minut a odstavíme. Mezitím propláchneme baklažán, scedíme, osušíme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatohněda. K baklažánům přidáme uvařenou směs,osolíme, opepříme, promícháme a naservírujeme v míse ozdobené snítkou petrželky. Velmi chutné na topinky nebo jako směs do těstovin.

Komentáře k receptu