Fettucine Carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 330 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1008 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1016 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 365 mg
  • Draslík 167.5 mg
  • Vláknina 7662.5 mg
  • Vitamín A 7662.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájíme na nudličky a smažíme dokřupava při střední teplotě. Vyjmeme z pánve, přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce, parmezán a smetanu. Do směsi vmícháme slaninu. Omáčku nalijeme na horké těstoviny a opatrně promícháme. Těstoviny musejí být omáčkou jemně potažené.

  • 3

    Těstoviny s omáčkou ještě půl minuty až minutu zahříváme, aby omáčka mírně zhoustla, upravíme na talíře a podáváme. Pokrm můžeme podle chuti opepřit.

Komentáře k receptu