Kmínový jemný chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Cukr třtinový
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 209.2 mg
  • Vláknina 579 mg
  • Vitamín A 579 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní citronovou šťávu, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a kmín.

  • 2

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 3

    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 4

    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu