Špagety s roketou pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Špagety bezvaječné
  • 55 g Roketa
  • 30 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2.5 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 174.5 mg
  • Vláknina 13146.7 mg
  • Vitamín A 13146.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je tak, aby byly na skus.

  • 2

    Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Očistíme chilli papričku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Z 1,5 chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.

  • 3

    Na pánev vlijeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a citronovou kůru. Zahříváme, než česnek změkne, tedy asi 2 minuty. Pak přilijeme citronovou šťávu.

  • 4

    Těstoviny scedíme a zalijeme ochuceným olejem. Lístky rokety nasekáme nadrobno. Sýr tofu nastrouháme. Promícháme špagety s lístky rokety a 1/2 množství sýra. Osolíme, opepříme a posypeme zbytkem sýra. Podáváme.

Komentáře k receptu