Salát s kuřecím masem, rajčátky a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Salát římský
  • 8 ks Cherry rajčátka
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 984 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2900 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 5810.7 mg
  • Vláknina 50988.4 mg
  • Vitamín A 50988.4 mg
  • Vitamín B6 4.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1255.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře si připravíme dresink.

  • 2

    Do mísy dáme na proužky nakrájený salát a kapustu, nasekanou mátu a koriandr, přepůlená rajčátka.

  • 3

    Kuřecí maso osolíme a opepříme, nakrájíme na malé kostičky a opečeme na nepřilnavé pánvi nasucho. Po vychladnutí je přidáme do salátu.

  • 4

    Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.

Komentáře k receptu