Rajčatový salát s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rukola
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 589.2 mg
  • Vláknina 6779.8 mg
  • Vitamín A 6779.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu omyjeme a odřízneme stonky. Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    Snítky rukoly urovnáme na mísu, poklademe plátky rajčat a posypeme cibulí.

  • 3

    Ušleháme ocet, olej, hořčici, zálivku osolíme a opepříme a přelijeme jí salát.

  • 4

    Povrch posypeme tenkými hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu