Bucatini s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Těstoviny Bucatini
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Cibule
  • 30 g Bazalka
  • 100 g Oříšky piniové
  • 35 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Lišky čerstvé
  • 125 ml Víno bílé
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 150.3 mg
  • Draslík 573.2 mg
  • Vláknina 8055 mg
  • Vitamín A 8055 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

  • 2

    Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.

  • 3

    Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu