Ravioli se špenátem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 175 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 904 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 317.4 mg
  • Draslík 402.1 mg
  • Vláknina 1996 mg
  • Vitamín A 1996 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vmícháme očištěné listy špenátu nakrájené na kousky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání vaříme 7 minut, dokud nezměkne. Přivedeme k bodu varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se voda vyvaří a špenát je poměrně suchý.

  • 2

    Špenát smícháme v míse s ricottou, nastrouhaným parmezánem a muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Poté vložíme vejce a dobře promícháme.

  • 3

    Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Vytvoříme podél jednoho okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.

  • 4

    Těsto obalíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Mírně poprášíme hladkou moukou.

  • 5

    Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou.

  • 6

    Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.

  • 7

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.

  • 8

    Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, vlijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný parmezán. Za stálého míchání zahříváme, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem.

  • 9

    Uvařené ravioli slijeme, smícháme s omáčkou a ihned servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu