Fenykl s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 250 g Mozzarella
  • 1 kg Fenykl sladký - hlíza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 651.5 mg
  • Vláknina 7264.3 mg
  • Vitamín A 7264.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme podélně rozkrojený fenykl ve vroucí osolené vodě 3-5 minut doměkka. Důkladně scedíme.

  • 2

    Máslem vymažeme mělkou zapékací misku. Dáme do ní fenykl, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem mozzarella.

  • 3

    V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je sýrová vrstva dozlatova upečená.

  • 4

    Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu