Podzimní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 80 g Brambory
  • 150 g Cuketa
  • 120 g Mrkev kořen
  • 70 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 60 g Těstoviny konzumní
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Fenykl sladký - hlíza
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 100 g Cibule červená
  • 8 g Sůl mořská
  • 200 g Fazole
  • 200 ml Víno červené
  • 250 ml Voda pitná
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 729.2 mg
  • Vláknina 8792.1 mg
  • Vitamín A 8792.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, oloupaný brambor, rozmačkané rajče a vaříme zvolna zhruba 25 minut. Fazole zcedíme, bobkový list, rajče a brambor vyhodíme, polovinu vody vylijeme, polovinu uschováme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky, česnek posekáme najemno, čerstvý fenykl nastrouháme nahrubo. Všechno nasypeme na olej v hrnci, přisypeme bazalku, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a na velmi malém ohni zvolna dusíme 15 minut. Nyní přidáme pokrájená nakládaná rajčata, přilijeme víno, cuketu podélně rozřízneme napůl, obě půlky ještě jednou rozřízneme napůl a nakrájíme na plátky. Přisypeme do polévky a vaříme zvolna dalších 15 minut. Nakonec přisypeme posekané špenátové listy, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a zakápneme olivovým olejem. Těstoviny nasypeme do igelitového sáčku, vymačkáme vzduch a sáček uzavřeme. Válečkem na nudle těstoviny nadrtíme, ustřihneme růžek sáčku a těstoviny nasypeme do polévky, promícháme a povaříme doměkka. Nakonec přidáme uvařené fazole a polévku naředíme zbylou vodou z fazolí. K polévce podáváme strouhaný parmezán, který nasypeme do misky a podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu