Salát z olihní a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Olihně
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 120 g Rajčata
  • 50 g Cibule červená
  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 3 g Oregano sušené
  • 75 g Olej olivový extra panenský
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Chilli koření mleté
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 233 mg
  • Draslík 608.7 mg
  • Vláknina 4672.7 mg
  • Vitamín A 4672.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou minutách přiložíme rozříznutá tělíčka. Olihně obracíme a grilujeme asi 4 až 5 minut. Tělíčka nakrájíme na proužky a chapadla na menší kousky.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu, ocet, olej, přidáme olihně, oregano a promícháme.

  • 3

    Salát podáváme ve velké skleněné míse.

Komentáře k receptu