Bílé gazpacho s chorizem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 200 g Chléb konzumní
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 ks Okurka salátová
  • 3 ks Paprika
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Klobása Chorizo
  • 1 ks Sýr Parmezán
  • 1 ks Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 907.9 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Rajčata oloupeme a spolu s ostatní zeleninou nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    2) Chléb namočíme ve vodě. Poté vyždímáme.

  • 3

    3) Trochu zeleniny odložíme na ozdobu.

  • 4

    4) Vše kromě odložené zeleniny, parmazánu, bazalky a choriza rozmixujeme na kaši.

  • 5

    5) Chorizo nakrájíme na kolečka a restujeme na oleji.

  • 6

    6) Polévku rozdělíme do mističek, ozdobíme kolečky choriza, hoblinkami parmazánu a lístky bazalky. Podáváme s nerozmixovanou zeleninou.

Komentáře k receptu