Portugalská fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 11 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 934.5 mg
- Vláknina 25336 mg
- Vitamín A 25336 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelenou papriku, zelí a rajčata nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Hrnec naplníme do 2/3 vodou a vývarem. Veškerou zeleninu a nakrájený salám vložíme do hrnce a přivede k varu. Oheň ztlumíme, hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni. 
- 
                                3Polévku vaříme cca 2 hodiny za občasného míchání. Dochutíme solí a pepřem. Při podávání polévku ozdobíme nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        