Tuňáková rýže
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2521 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 43.1 mg
- Draslík 800.2 mg
- Vláknina 14505 mg
- Vitamín A 14505 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do pánve a rozškvaříme ji. Přilijeme olivový olej a kolečka cibule a smažíme mírně 3-5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rýži a mícháme, aby se lehce opražila. 
- 
                                2Zalijeme rýži horkým vývarem, přidáme sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme 20-25 minut. 
- 
                                3Vložíme tuňáka, papričky a olivy a podusíme 10 minut, až se tekutina vypaří a rýže změkne a tuňák je dobře podušený. Okořeníme, ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        