Polévka z rajčat s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Rajčata
  • 5.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 278.3 mg
  • Draslík 888.1 mg
  • Vláknina 7099.8 mg
  • Vitamín A 7099.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá rajčata nakrájená na plátky a petrželku. Vše chvíli podusíme.

  • 2

    Přilijeme osolený vývar a když se rajčata rozvaří, polévku rozmixujeme nebo přecedíme. Znovu prohřejeme a přidáme zbylé máslo.

  • 3

    Na každý talíř dáme vařené vejce nakrájené na plátky a nalijeme na ně polévku.

Komentáře k receptu