Krevetové špízy s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 99 mg
  • Vláknina 4465.8 mg
  • Vitamín A 4465.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet.

  • 2

    Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetkovou šťávou a marinujeme asi 1 hodinu. Zbylé limetky omyjeme a podélně rozkrojíme na 24 plátků. Střídavě napichujeme na každý špíz 2 krevety a 3 plátky limetky.

  • 3

    Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou. Ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je zapečená bageta s rajčaty.

Komentáře k receptu