Pečivo z křehkého těsta s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mandle
  • 300 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Růžová voda
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 79.1 mg
  • Draslík 101.4 mg
  • Vláknina 6121.6 mg
  • Vitamín A 6121.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, nasekané mandle opražíme nasucho na pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Máslo s 200 g moučkového cukru ušleháme do pěny. Přidáme vejce, mouku, brandy (nebo Metaxu), hřebíček a mandle. Vše zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvarujeme rohlíčky nebo placičky, urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené, ještě teplé pečivo potřeme růžovou vodou a silně pocukrujeme.

  • 4

    Podáváme k čaji nebo ke kávě.

Komentáře k receptu