Galaktoboureko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 300 g Cukr třtinový
  • 300 g Listové těsto
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 67.9 mg
  • Draslík 46.3 mg
  • Vláknina 804.4 mg
  • Vitamín A 804.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme mléko s cukrem. Jakmile se začne vařit, pomalu a za stálého míchání vsypeme krupici a krátce povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a vmícháme do něj vejce. Na vymazaný plech máslem dáme silnější plát listového těsta, na něj vlijeme krupicovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Jeho povrch ostrým nožem nařízneme do čtverců. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních Celsia, až povrch zrůžoví. Ještě horké polijeme sirupem uvařeným z vody, cukru a citronové šťávy. Necháme vychladnout.

Komentáře k receptu