Řecké plněné papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 250 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 3 g Máta
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Olej olivový
  • 12 ks Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 718.7 mg
  • Vláknina 15532.6 mg
  • Vitamín A 15532.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 193.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Přimícháme propláchnutou a dobře okapanou rýži. Opékáme 10 minut.

  • 2

    Jarní cibule očistíme a nadrobno nasekáme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a na jemno nasekáme. Přimícháme k rýži a podusíme.

  • 3

    Rajčata 30 sekund spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nadrobno nasekáme. Přimícháme k rýži a zvolna dusíme. Jakmile rýže tekutinu vstřebá, směs osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 4

    Vršek omytých paprik odkrojíme jako víčko, vnitřek očistíme a naplníme směsí rýže. Poskládáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu