Řecký králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Oregano sušené
  • 800 g Králík
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1198 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 672.4 mg
  • Vláknina 3029.8 mg
  • Vitamín A 3029.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce a vložíme na rozehřátý olej. Osmažíme, osolíme, přidáme drcený česnek, zakryté pečeme

  • 2

    na mírném plameni. Pokud je třeba, poléváme maso během pečení ještě horkou vodou. Když je maso téměř hotové, vložíme bobkový list, hřebíčky a citronovou šťávu, dopečeme bez poklice.

  • 3

    Na talíři posypeme oreganem.

Komentáře k receptu