Palačinky s amarettem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pohanková
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Džem broskvový
  • 200 g Ořechy Kešu
  • 100 g Med včelí
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1262 kcal
  • Sacharidy 176 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 234.7 mg
  • Draslík 799.3 mg
  • Vláknina 3543 mg
  • Vitamín A 3543 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 640.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankovou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, kam přidáme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme rozehřáté máslo, vlijeme amaretto, mléko a šlehačem suroviny vyšleháme na hladké tekoucí těsto. Těsto přikryjeme a na 15 minut necháme odležet.

  • 2

    Mírně olejem potřenou pánev rozpálíme, po celé ploše pánve nalijeme připravené těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany otočíme a palačinku dozlatova opečeme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebovaní všeho těsta v misce. Opečené palačinky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití.

  • 3

    Hotové palačinky potřeme džemem, složíme do vějíře a upravíme na talíře. Každou porci posypeme kešu oříšky, přidáme lžíci zakysané smetany, pokapeme medem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu