Salát z listového špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Ořechy vlašské
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sýr Feta
  • 150 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 407.5 mg
  • Vláknina 8927.5 mg
  • Vitamín A 8927.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. V pánvi se dvěma lžícemi oleje papriku opečeme tak, aby na povrchu zhnědla.

  • 2

    Dresink: Do hrníčku nebo na hluboký talíř dáme olej, vymačkanou citrónovou šťávu, cukr, pepř, sůl a vše dobře prošleháme. V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vsypeme ořechy a opékáme, aby dostali hnědou barvu.

  • 3

    Připravenou papriku nakrájíme na tenké proužky, dáme ji do salátové mísy, přidáme ořechy, umyté a osušené špenátové listy, celé olivy, na kostky nakrájenou fetu, zalijeme připraveným dresinkem a všechny suroviny promícháme.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu