Pečené ryby - Psari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.3 dl Olej olivový extra panenský
  • 3 kg Pražma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1599 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1607 mg
  • Bílkoviny 295 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 1005 mg
  • Draslík 6029.3 mg
  • Vláknina 18075 mg
  • Vitamín A 18075 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva kusy ryby očistíme, vykucháme, pod studenou tekoucí vodou důkladně umyjeme. Kůži nařízneme šikmými řezy, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vymačkanou citrónovou šťávou z 1 ks citrónu.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme na kousky nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem, podle chuti osolíme a opepříme a zeleninu opékáme 3 minuty.

  • 3

    Připravené ryby položíme do středu plechu, po okrajích rozložíme směs, vše pokapeme olejem a v předehřáté troubě za občasného polévání pečeme přibližně 40 minut.

  • 4

    Upečené ryby rozdělíme na oválné mělké mísy, přidáme připravenou zeleninovou omáčku, půlku citrónu a podáváme. Každou porci posypeme oreganem.

Komentáře k receptu