Nakládané černé olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 5000 g Olivy černé
  • 2500 g Sůl mořská
  • 500 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 102650 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 40 mg
  • Vláknina 30000 mg
  • Vitamín A 30000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čisté, čerstvé černé olivy vsypeme do kulatého koše s uchy a dobře je prosolíme. Koš přikryjeme potravinářskou fólií a zatížíme. Zavěsíme nad nádobu, do které bude šťáva z oliv odkapávat.

  • 2

    Během sušení olivy občas přeházíme, provzdušní se tím. Celý proces sušení trvá asi 1 měsíc.

  • 3

    Po ukončení sušení olivy přesypeme do síta a protřepeme. Naplníme je do čistých sklenic asi do 3/4. Obsah dolijeme olivovým olejem, uzavřeme a před použitím necháme 10-15 dní odležet.

  • 4

    Nakládané olivy můžeme uchovat 10-12 měsíců.

Komentáře k receptu