Makrela naložená v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Kedlubna
  • 800 g Makrela obecná
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 16 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 263.7 mg
  • Vláknina 4463.8 mg
  • Vitamín A 4463.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a vrátíme zpátky na pánev. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu, petržel, celer a chvilku dusíme. Zalijeme vínem, přidáme protlak, kečup, zelený hrášek. Zahustíme moukou, za občasného míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. Před dodušením dochutíme špetkou soli, pepřem, citrónovou šťávou.

  • 2

    Opečené makrely naaranžujeme na jednotlivé talíře, přilijeme omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu