Kořeněná feta s melounovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Sýr Feta
  • 50 g Salát
  • 175 g Meloun vodní
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Chléb Pita
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5002 kcal
  • Sacharidy 607 g
  • Tuky 222 g
  • Sodík 3126 mg
  • Bílkoviny 180 g
  • Uhlovodany 307 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 1186.5 mg
  • Vláknina 33592.4 mg
  • Vitamín A 33592.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme salsu – meloun nakrájíme na co nejmenší kostičky, přidáme cibuli a chilli papričku nakrájené na jemno. Zakápneme šťávou z limetek.

  • 2

    Kmínová a koriandrová semena rozdrtíme spolu s pepřem v hmoždíři na prach.

  • 3

    Fetu položíme na talíř, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí z hmoždíře – a to z obou stran.

  • 4

    Smícháme salátové listy, nasekanou petrželku a mátu.

  • 5

    Pita chleby potřeme trochou oleje a dáme na gril trochu zapéct. Poté ji rozkrojíme a naplníme polovinou fety, salátu i salsy.

Komentáře k receptu