Carbonada griolla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 225 g Dýně
  • 325 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Švestky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Telecí kýta
  • 0.5 hrnek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Meruňky sušené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 196.8 mg
  • Draslík 1578.4 mg
  • Vláknina 7706.6 mg
  • Vitamín A 7706.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme kostičky masa, zvýšíme teplotu a smažíme za stálého míchání, dokud nezhnědne.

  • 3

    Přidáme nakrájená rajčata, vývar, tymián, petržel, osolíme a opepříme.

  • 4

    Přivedeme k varu a zmírníme teplotu. 25 minut dusíme.

  • 5

    Přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky, kukuřici, rýži a sušené ovoce. Přiklopíme pánev a 25 minut dusíme. Mícháme a dle potřeby doplňujeme vývar.

  • 6

    Dle chuťi osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu