Lilek po athénsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 800 g Lilek
  • 80 g Sýr Gouda 30%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 520.2 mg
  • Vláknina 14239.8 mg
  • Vitamín A 14239.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty nakrájenými na kolečka jej podusíme na oleji. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Měkký lilek posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Podáváme k jehněčímu masu nebo k dušenému drůbežímu masu.

Komentáře k receptu