Sardinas murcianas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Brambory
  • 24 ks Sardinka obecná
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 594 mg
  • Vláknina 7001.9 mg
  • Vitamín A 7001.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme.

  • 3

    Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu.

  • 4

    Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby.

Komentáře k receptu