Arroz con leche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Mléko plnotučné
  • 220 g Rýže loupaná
  • 145 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Pomerančová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 59.9 mg
  • Vláknina 9380.7 mg
  • Vitamín A 9380.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko smícháme v hrnci s rýží, přidáme proužek pomerančové kůry, skořici, sůl a vanilkový extrakt.

  • 2

    Mícháme na prudkém plameni, dokud se cukr nerozpustí.

  • 3

    Přivedeme k varu, ihned snížíme plamen. Vaříme pozvolna za stálého míchání asi 50 minut, dokud rýže nezměkne (nesmí být rozvařená).

  • 4

    Vyndáme kůru a skořici. Hotový rýžový pudink podáváme buď teplý, nebo studený, ozdobený tenkými proužky pomerančové kůry.

Komentáře k receptu