Paela - rýžová pochoutka s bílým masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Králičí maso
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 300 g Rýže loupaná
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Paprika červená
  • 1.2 l Bujón natur kuřecí
  • 1.5 dl Pyré rajčatové
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 6 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1287 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 2001.9 mg
  • Vláknina 17788.8 mg
  • Vitamín A 17788.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme červenou papriku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké proužky. Sušená rajčata rozkrájíme také na proužky. Omyté kuřecí a králíčí maso osušíme, pokrájíme na kostky o něco menší, než je velikost sousta. V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, maso 3 - 4 minuty restujeme z každé strany do zlatova. Přidáme omyté čerstvé mladé fazolové lusky, společně je restujeme i s masem asi 2 minuty. Přimícháme rajčatové pyré, pokrájenou papriku, sušená rajčata, sladkou sušenou papriku, promícháme a přilijeme kuřecí bujón.

  • 2

    Dobře promytou a okapanou rýži postupně budeme sypat "na kříž" přes sebe do vývaru, tak se dobře rozmístí. Zlehka promícháme, přidáme půl lžičky šafránu a snítku čerstvého rozmarýnu.

  • 3

    Pánev vložíme do trouby, rozpálené na 170°C. Následně pečeme přibližně 35 minut - do doby, kdy bude mít na povrchu krásou barvu a uvnitř bude stále šťavnatá. Přibližně 5 minut před dopečením přisypeme 4 - 6 lžic mraženého hrášku, který zlehka vmícháme do rýže.

  • 4

    Upečenou paelu podle chuti můžeme přisolit, hned ji teplou podáváme.

Komentáře k receptu