Šafránové kuře s rozinkami a oříšky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1250 g Kuřecí stehna
  • 50 g Rozinky
  • 125 ml Sherry brandy
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 2 polévková lžíce Arašídy
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 259.4 mg
  • Draslík 723.5 mg
  • Vláknina 2906.5 mg
  • Vitamín A 2906.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí kousky (nejlépe kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní části) okořeníme solí a pepřem. Smažíme je 5 minut z každé strany na oleji. Poté je vytáhneme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    V tuku, který pustili kuřata smažíme nakrájenou cibulku. Po třech minutách přidáme utřený česnek a šafrán. Povaříme 4 minuty.

  • 3

    Zalijeme sherry a 5 minut vaříme.

  • 4

    Poté vrátíme kuře, zalijeme vývarem, přidáme tymián a rozinky a přiklopíme. Vaříme 20 minut.

  • 5

    Poté odklopené vaříme 10 minut – šťáva by se měla zredukovat.

  • 6

    Oříšky osmažíme nasucho v pánvi.

  • 7

    Podáváme s rýží posypané oříšky a petrželkou.

Komentáře k receptu