Španělská rýže s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Klobása Dunajská
  • 225 g Hrášek
  • 400 g Kuře
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1094 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 499.2 mg
  • Vláknina 12801.2 mg
  • Vitamín A 12801.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.

  • 2

    Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.

  • 3

    Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.

  • 4

    Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.

  • 5

    15 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.

  • 6

    Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.

  • 7

    Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.

Komentáře k receptu