Cibulové závitky s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Brambory vařené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 600.8 mg
  • Vláknina 3084.6 mg
  • Vitamín A 3084.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibule necháme ve vařící vodě asi 40 minut zvolna táhnout. Vyjmeme je a necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Uvařenou bramboru oloupeme a rozmačkáme. Šalotku smícháme s bramborou, nasekanou petrželkou, strouhankou, mletým masem, smetanou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.

  • 3

    Obě vařené cibule nařízneme, jednotlivé vrstvy opatrně uvolníme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme je do zapékací mísy řeznou plochou dolů, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu