Šlehačkové oplatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.16 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu dáme do mísy, vyšleháme na tuhou šlehačku. Přidáme postupně prosátou hladkou mouku, studenou vodu a znovu směs důkladně vyšleháme. Následně přidáme rozpuštěné vlahé máslo.

  • 2

    Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, vložíme do nich těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).

Komentáře k receptu