Švédské koňakové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Koňak
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 133.7 mg
  • Vláknina 1563 mg
  • Vitamín A 1563 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. V druhé misce utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, poté přimícháme Maizenu, tři žloutky a znovu utřeme do pěny. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, nakonec přimícháme koňak, postupně přisypeme mouku a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto, zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme jemně pomletou strouhankou, těsto do něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 35 - 40 minut.

  • 2

    Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Komentáře k receptu