Tradiční dánská pochoutka - pivní chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 265.9 mg
  • Draslík 76.4 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři plátky chleba nakrájíme na kostičky, v pánvi na rozpáleném oleji s máslem chleba osmažíme do zlatova.

  • 2

    Do smaltovaného hrnce nalijeme 5 dl světlého piva, 2,5 dl smetany, ve které jsme rozšlehali 2 žloutky a cukr podle chuti. Hrnec s ingrediencemi položíme na síťku do většího hrnce, ve kterém máme cca litr vody. Vodu přivedeme k varu. Pivo se smetanou za stálého šlehání zahříváme nad párou a šleháme do pěny. Jakmile by měla tekutina přijít k varu, odstavíme ji z plotny, protože se nesmí vařit.

  • 3

    Pivní "polévku" podáváme s osmaženým chlebem.

Komentáře k receptu