Chlebíčková snídaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 100 g Paštika z husích jater
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 plátek Chléb samožitný
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.01 kg Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olivy nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 191.9 mg
  • Draslík 205.7 mg
  • Vláknina 1028.6 mg
  • Vitamín A 1028.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku si ve 2 dl vody uvaříme 2 vajíčka natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, poté je zchladíme, oloupeme. Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně posekáme. Čtyři plátky černého chleba nakrájíme na trojúhelníky a nakrájíme na kolečka. Plátky uzeného lososa (nakládaného v oleji) nakrájíme na stejné trojúhelníčky jako chleba. Malé trojúhelníčky chleba potřeme máslem, položíme na ně trojúhelníčky lososa, ozdobíme plátky vajíček, která posypeme špetkami soli, červené papriky a koprem.

  • 2

    Z dalšíc 4 plátků bílého chleba vypíchneme kulatou formičkou (o půměru asi 6 cm) malé chlebíčky, které potřeme bylinkovým máslem, položíme na ně tenký plátek paštiky a na poloviny rozkrojené plněné nakládané olivy (černé i zelené). Chlebíčky dáme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu