Finské chuťovky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 200 g Sýr tavený smetanový
  • 100 g Sušené hovězí
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 3239 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 378.6 mg
  • Vláknina 16245 mg
  • Vitamín A 16245 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čtyř plátků tmavého chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. trojúhelníky, čtyřlístek, kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm.

  • 2

    Polovinu chlebíčků potřeme slabě pikantní hořčicí, poklademe malé tenké plátky sušeného syrového masa (Jerky), které přehneme, ozdobíme plátky sladkokyselé okurky, které přichytíme párátky.

  • 3

    Ze čtyř plátků bílého toustového chleba vypíchneme kulatou formičkou o průměru asi 6-7 cm kulaté chlebíčky.

  • 4

    Pórek i se zelenou natí omyjeme a nakrájíme na plátky, které rozdělíme na jednotlivé kroužky. Vykrojené malé chlebíčky potřeme smetanovým taveným sýrem a ozdobíme kroužky pórku. Všechny chuťovky dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu