Bělice se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Pórek
  • 3 ks Karotka
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Bělice
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 78.9 mg
  • Draslík 550.4 mg
  • Vláknina 10020.1 mg
  • Vitamín A 10020.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby bělice očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavu, všechny ploutve a vzniklé filety vykostíme. Znovu je omyjeme a osušíme. Očistíme a omyjeme pórek, karotku a zeleninu pokrájíme na plátky.

  • 2

    Pekáček vytřeme máslem (50 g). Na dno dáme 1/3 ryb, které osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme 1/3 zeleniny. Toto opakujeme ještě 2x.

  • 3

    V misce si rozmícháme v zakysané smetaně bílé víno a ryby polijeme. Celý povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem (60 g) a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Bělice pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Horké porce ryb se zeleninou rozdělíme na talíře, a servírujeme.

Komentáře k receptu