Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hrozinky
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Mandle loupané
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Mandle neloupané
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 256 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 374.2 mg
  • Vláknina 5983.7 mg
  • Vitamín A 5983.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zlaté hrozinky necháme okapat a osušit. 2 lžíce neloupaných mandlí nastrouháme na jemném struhadle, 4 lžíce loupaných mandlí pokrájíme nadrobno. Dva vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 100 g cukru.

  • 2

    Do misky dáme změklé máslo, přidáme k němu vejce, cukr a směs vyšleháme do pěny. Poté do ní zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře vymícháme.

  • 3

    Menší pečící plech vytřeme máslem a těsto rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Plech zakryjeme a dáme do trouby předem vyhřáté na 220°C péct na 5 minut. Poté plech s těstem odkryjeme a na těsto rozetřeme stejnoměrně sníh. Posypeme ho nastrouhanou pomerančovou kůrou, mandlemi a hrozinkami. Znovu těsto dáme do trouby a při 180-200 °C pečeme dalších 5-8 minut dozlatova.

  • 4

    Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme úhledné řezy a podáváme.

Komentáře k receptu