Máslové věnečky s mandlemi po švédsky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mandle loupané
  • 100 g Mandle loupané
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 8.3 mg
  • Vláknina 1417.5 mg
  • Vitamín A 1417.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky.

  • 2

    200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova).

  • 3

    Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu